Lagfoto for Randaberg IL under Cupfinalen
Foto: Norges Volleyballforbund/Tomm Hansen

Med sin 14. seier av 14 mulige sikret Randaberg grunnserieseier da de slo Oslo Volley borte søndag. Lørdag vant de også 3-1 borte mot Koll, og fikk en velsmakende revansj etter cupfinalenederlaget. En god helg for favorittene fra Rogaland, som nå kan lade opp til Final Four på hjemmebane 19-20.april. Libero Martine Gilje leverte til 85% i mottak i Nydalen søndag, og har hatt nok en god sesong.I kampen om tredjeplassen har Koll fremdeles initiativet, blant annet etter en sterk kamp av Karoline Fauske. ØKSIL tapte en jevn kamp mot KFUM Volda med 2-3, og ligger nå fem poeng bak Koll. For å sikre seg tredjeplass og kvartfinalehjemmefordel må ØKSIL ta seks poeng i sine to siste, samtidig som Koll får null i Lierne. Der møter Koll Lierne som tross en tøff helg med to bortetap mot Førde og Viking kvalifiserte seg for sluttspill for andre år på rad. Utrolig imponerende for klubben fra bygda ved svenskegrensa. Imponert har også Viking gjort, som nå er ferdig med grunnserien og klar for Final Four. 13 seire og kun to tap har det blitt, begge mot Randaberg.Førdes seier skyldtes blant annet 20 poeng fra Malin Halleraker, som storspilte i Øyrane Arena. Førdes progresjon bare fortsetter, og laget kan nå ikke rykke direkte ned. De trenger ett poeng på sine to siste kamper for å sikre den siste sluttspillplassen. Voldas snuoperasjon i Myre kom etter at opplegger Ingrid Humberset hadde et strålende innhopp. Serverekker fra Marie Brænde og Siri Stranden mot slutten ble tungen på vektskålen, og Volda vant for andre runde på lag. De ligger likevel på nedrykksplass, ett poeng bak Oslo Volley, og er avhengig av å ta flere poeng enn Oslo i siste runde for å få sjansen til å utfordre Tromsø til kvalifiseringskamp. For ØKSIL tok Ragni Steen Knudsen eventyrlige 39 poeng i det sure hjemmetapet.

I serien for menn lever kampen om 1.plass helt inn. Viking har slått tilbake fra en vanskelig sesongstart, og slo serieleder Koll 3-1 i helgen. Eivind Brekke var blant spillerne som skinte i en underholdende kamp i Åsane Arena. Nå ligger Viking kun poenget bak Koll før siste runde. Enda tre poeng bak, men med en kamp til gode, ligger Førde. De slo Tromsø 3-0 borte etter at Jobjørn Myrens blokkspill var en nøkkelfaktor i å avgjøre tre jevne sett.Randaberg og NTNUI sikret seg begge sluttspillplass i helgen. Randaberg tapte 2-3 borte mot Torvastad i et jevnt Rogalandsderby der Adrian Mol var kampens store spiller med 27 poeng for Torvastad. Randaberg er dermed sluttspillklare, men inne i en liten formdupp, de vil nok gjerne være tilbake i storform til kvartfinalene. For Torvastad var det deres andre strake seier etter at nedrykket var klart, så det kan virke som de startet sluttspurten akkurat litt for sent.Mellom ØKSIL og NTNUI var det brødrene Stian og Joakim Endresplass som førte an sammen med toppscorer Sigurd Festøy da NTNUI snudde 0-1 til seier 3-1. NTNUI vant flest lange ballvekslinger i en kamp preget av uvanlig mange servefeil. For ØKSIL blir det nå en hard kamp for å bli det siste laget i kvartfinalen, en kamp de skal kjempe mot Tromsø. Begge har 16 poeng, men ØKSIL har både en kamp til gode og bedre settforskjell. Tromsø må altså lage bølger mot cupvinneren Koll for å kunne gå til sluttspill, men de viste absolutt i helgen at de kan spille jevnt mot alle.

I 1.divisjon menn ville det seg verken for Lierne eller OSI i opprykkskampen, og begge måtte nøye seg med ett poeng. Dermed status quo før siste runde, Lierne fører an med to poengs margin. På grunn av antall seire og settforskjell vil trønderne garantere opprykk med ett poeng mot BTSI i siste runde, mens OSI er avhengig både av full pott mot Rossvoll og hjelp fra sine studentvenner fra Bergen. I gullkampen ligger NTNUI 2 to poeng foran Viking 2 før siste runde, her vil Viking 2 vinne ved poenglikhet på grunn av antall seire. Helgens 3-2seier til Viking 2 i toppkampen lagene i mellom var avgjørende i så måte. For Sarpsborgs del endte helgen med to sure bortetap, og dermed nedrykk til 2.divisjon etter to sesonger i 1.divisjon. De vil få følge av ett lag fra Hordaland, men det er ennå ikke klart om det blir BTSI, Sotra eller Rossvoll som slår følge ned til regional serie.I 1.divisjon kvinner sikret Tromsø sølv og kvalifiseringplass, mens BSI sikret bronse i helgen. Alle medaljene er dermed avgjort før siste runde, men nedrykkskampen lever! OSI, Koll 2, Viking 2 og Sandnes berget alle plassen i helgen, og det er nå klart at Skjetten og Rival er lagene som kjemper om å unngå den siste nedrykksplassen. Lagene skal møtes i siste runde, og Rival må vinne for å fortsatt ha sjans. I tillegg må de hente poeng borte mot OSI, noe som kan være en hard nøtt. Dette fordi Skjetten og Sandnes begge vil ende foran Rival om lagene skulle ende på like mange poeng.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search