For å markere FNs internasjonale dag for mennesker med funksjonsnedsettelser den 3. desember, arrangerte Norges Volleyballforbund, Aker BP og Stiftelsen VI kampanjen #sittneduka. Hensikten var å belyse at volleyball er en idrett som kan tilpasses alle, uavhengig av individuelle forutsetninger.

I løpet av denne spesielle uken ble alle klubbene i Norsk volleyball oppfordret til å delta i #sittneduka. Resultatet var imponerende, med hele 126 bilder og 46 videoer som ble delt på sosiale medier, alle med fokus på den ekte gleden ved sittevolleyball. Sittevolleyball ble introdusert for både store og små deltakere, og flere elitelag deltok ved å markere uken og 3. desember under treninger og kamper.

Vinnerne av #sittneduka 2023

Vinnerklubbene, Tønsberg VBK, OSI Volleyball og Steinkjer VBK, utmerket seg på ulike måter i løpet av uken, og er nå kåret som vinnere av #sittneduka 2023. Disse klubbene vil motta en pris på 20 000 kr hver.

Tønsberg VBK viste tidlig entusiasme og engasjement gjennom hele uken, med deltakelse fra alle klubbens grupper. Initiativet spredte seg fra de yngste spillerne til det allerede eksisterende sittevolleyball-laget og helt opp til klubbledelsen. Vidar Falkenberg, leder i Tønsberg VBK, uttrykte begeistring: «Vi fikk hele klubben med på konseptet, og det var mye smil og latter når spillerne ble utfordret til å sette seg ned for å spille. For mange var det lærerikt å jobbe ekstra med presisjon, og det tilførte øvelsene en ny dimensjon. Det var også et flott tiltak for å vise inkludering i praksis.»

Foto: Tønsberg VBK sin facebookside.

 

OSI Volley demonstrerte engasjement gjennom hele uken og avsluttet med å markere 3. desember gjennom en velprodusert video som elegant viste inkludering ved sittevolleyball. Maren Mansika, nestleder i OSI Volleyball, uttrykte glede over engasjementet som ble skapt i klubben og i hele volleyball-Norge. «Vi merket fort at det å spille sittevolleyball var noe helt annet enn å spille stående, men det er jo utrolig gøy! Vi kommer til å fortsette å ha sittevolleyball-treninger i tiden fremover, spesielt siden vi stiller lag i sittevolleyball-turneringen under VolleyUka (som vi anbefaler så mange som mulig å melde seg på).»

Foto: OSI Volleyball sin Instagram.

 

Steinkjer VBK viste også stort engasjement og var den klubben som delte mest på sosiale medier gjennom uken. Klubben markerte dagen med sittevolleyball under Åpen hall og TeenVolleyturnering i Steinkjerhallen. Siv Anita Krokstad, leder i Steinkjer VBK, delte: «Vi tok del i en viktig kampanje i norsk volleyball. Alle gruppene var med og hadde gode økter med sittevolleyball gjennom uken. De synes det var gøy og lærerikt og var med, med stor entusiasme.»

Foto: Steinkjer VBK sin Facebook.

 

Til slutt ønsker Norges Volleyballforbund, Aker BP og Stiftelsen VI å rette en stor takk til alle som bidro til å sette fokus på idrettens muligheter og for å ha gjort #sittneduka-kampanjen til en suksess. Denne innsatsen bidrar til å skape et mer inkluderende miljø innen norsk volleyball. La oss alle fortsette med dette i årene fremover!

Start typing and press Enter to search